Top

Bachbloesem remedie Cherry Plum

  • Bachbloesem remedie Cherry Plum
0,00
per flesje van 50 ml.

Bachbloesem remedie Cherry Plum Kerspruim:

uitleg en toepassingen

 

De bachbloesem cherry plum of kerspruim is uitermate geschikt voor mensen die bang zijn om hun zelfcontrole te verliezen.

Voor wie is de bachbloesem Cherry Plum of Kerspluim geschikt?
Het is een zeer nuttige remedie in geval van angst voor innerlijke overgave, controleverlies, het hebben van irrationele gedachten en de angst voor het verlies van zelfbeheersing. Ook wanneer je bang bent om iemand anders of jezelf iets aan te doen, is cherry plum een zeer nuttige methode. Zelfs bij overspannenheid of – voor wie er tijdig bij is –wie balanceert op het randje van overspannen zijn, kan de cherry plum een goede oplossing bieden.

 

Cherry plum – en je innerlijke tijdbom verdwijnt
Mensen die cherry plum nodig hebben, worden gekenmerkt door een angst voor het innerlijke loslaten. Je bent bang om dingen te doen die je eigenlijk niet wilt doen, maar die toch door je hoofd blijven “spoken”. Je leeft als het ware op een innerlijke tijdbom – of hebt toch tenminste dit gevoel. Je bent dus letterlijk bang om de controle over zichzelf te verliezen, om dingen te gaan doen die je niet wil, zelfs om gewelddadig te worden. Tot op het wanhopige af probeer je die gedachten niet in het bewustzijn toe te laten – maar zoals zo vaak heeft dat een omgekeerd effect: door het verdringen krijgen ze een soort van innerlijke tegendruk. Het is door deze confronterende situatie dat de gevoelens van angst ontstaan – immers, hoe harder je iets tracht te bestrijden, hoe harder het je vaak zal gaan achtervolgen! In extreme gevallen leidt dit soms zelfs tot dwangneuroses, waanideeën, stemmen horen, plotseling opkomende woedeaanvallen, etc. Ook bij het overwinnen van verslavingen kan de cherry plum veel soelaas bieden.

 

De nuttige effecten van cherry plum
De bachbloesemcherry plum zorgt immers voor gevoelens van kalmte en innerlijke rust, het kunnen en vooral durven loslaten! Op het moment dat er behoefte is aan cherry plum, kunnen patiënten het gevoel hebben bijna te ontploffen of zijn ze bang om toe te geven aan hevige opwellingen. Sterker nog: in sommige gevallen gedragen deze mensen zich abnormaal grof en hysterisch, zelfs ten opzichte van vrienden en familie, met onverwachte uitbarstingen van woede tot gevolg.

Het positieve vermogen van cherry plum zorgt er voor dat je met een kalme, heldere geest opnieuw in staat bent om op een rationele manier te denken en te handelen. Cherry plum geeft je het vermogen in jezelf terug en maakt dat je weer een bepaalde afstand van de dingen kan bewaren.